Топ-10 страв кухні Бахрейну

Мачбус (Machboos)

Мачбус – це національна страва Бахрейну, яка є варіацією арабського пілаву. Вона складається з рису, який вариться з ароматними спеціями, та м’яса, найчастіше курки або ягняти. Ця страва відома своїми багатими ароматами та смаками, які досягаються за рахунок використання кардамону, шафрану, кориці та інших спецій. Мачбус є символом гостинності у Бахрейні та часто подається на свята та спеціальні події.

Мухаммар (Muhammar)

Мухаммар – це солодкий рис, який традиційно подається з морепродуктами або м’ясом. Рис стає солодким завдяки додаванню датського сиропу або меду та нотам кардамону. Ця страва є важливою частиною бахрейнської кухні та відображає її солодку сторону, пропонуючи унікальне поєднання смаків.

Гузі (Ghoozi)

Гузі – це популярна бахрейнська страва, яка складається з обсмаженого або запеченого ягняти, поданого з рисом, який приправлений спеціями, горіхами та сухофруктами. Ця страва має багатий та насичений смак, відображає традиційні арабські кулінарні впливи та є символом святкування.

Бахрейнська супа-харіс (Bahraini Harees)

Харіс – це традиційна арабська супа, яка в Бахрейні приготовляється з пшениці та м’яса. Ця страва має кремоподібну консистенцію та відрізняється своєю поживністю. Харіс часто подається під час Рамадану та на інших релігійних святах як страва, що надає сили та енергії.

Самбуса (Sambusa)

Самбуса – це маленькі пиріжки у формі трикутників, наповнені м’ясом, овочами або сиром, які потім обсмажують або запікають. Ця закуска є популярною не тільки в Бахрейні, але і в інших арабських країнах. Самбуса – це ідеальний вибір для перекусу або як доповнення до основних страв.

Баляліт (Balaleet)

Баляліт – це солодкий вермішелевий омлет, який традиційно подається на сніданок. Вермішель приправляється кардамоном, шафраном та цукром, а зверху накладається биті яйця. Ця страва є відмінним поєднанням солодкого і солоного смаків та популярна серед місцевих жителів.

Фалуджа (Falooda)

Фалуджа – це освіжаючий напій, який має іранські корені і є популярним в Бахрейні, особливо в літній період. Він готується з вермішелі, базилікових насіннячок, сиропу та молока. Фалуджа славиться своїми охолоджуючими властивостями та вишуканим смаком.

Табула (Tabbouleh)

Табула – це салат, який приготовляється з петрушки, м’яти, булгуру, помідорів, лимонного соку та оливкової олії. Ця страва є частиною багатьох Близькосхідних кухонь, але в Бахрейні вона має свої особливості у виборі інгредієнтів та способі приготування.

Шаварма (Shawarma)

Шаварма – це популярний на Близькому Сході фаст-фуд, який подають у вигляді м’яса, запеченого на вертелі, нарізаного тонкими скибочками і загорнутого в піту з овочами та соусом. В Бахрейні шаварма може бути з куркою, ягням або телятиною та подається з різноманітними соусами.

Кунефа (Kunafa)

Кунефа – це близькосхідний десерт, який готується з тонкого тіста, сиру, масла та сиропу. У Бахрейні цей десерт особливо популярний під час місяця Рамадан. Кунефа славиться своїм солодким смаком і крихкістю, є відмінним завершенням будь-якої трапези.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах