В Одеській міськраді планують закупити 1500 FPV-дронів

Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради провів аукціон на закупівлю FPV-дронів. Ціна стартувала від 33 млн гривень та знизилась під час торгів до 20 млн. Дрони мають передати до 25 грудня, однак з переможцем поки не уклали договір.

Тендер опублікували на платформі публічних закупівель Prozorro.

У міськраді планують купити 15 комплектів безпілотників. У технічному завданні вказано, що один комплект має містити 100 FPV-дронів одноразової дії, акумуляторні батареї до них, відеошолом, пульт управління та ретранслятор.

У ході аукціону вартість закупівлі у тендері знизилась до 20,5 мільйона гривень. В торгах брали участь три компанії: ТОВ Архітектурне Бюро “Аркадія”, ТОВ “Техавтофарт Південь” та ТОВ “Груп Інтрейд”.

Аукціон, на якому обирали постачальника, відбувся 18 жовтня. Переможцем оголосили ТОВ “Техавтофарт Південь”, заявку ТОВ “Груп Інтрейд” замовник відхилив. Після цього компанія оскаржила рішення в Антимонопольний комітет. Посадовці стали на її бік, зобов’язавши Департамент муніципальної варти скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції. Як відреагували у міськраді та як це вплине на торги поки невідомо.

Станом на 2 грудня договір з переможцем очікує підписання. Поставити всі дрони мають до 25 грудня 2023 року.

10 жовтня Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради оголосив тендер на закупівлю FPV-дронів на 33 мільйони гривень. Тоді планували купити 15 комплектів безпілотників.

На закупівлю дронів та монокулярів для військових із бюджету Одеси виділили 102 мільйони гривень. Рішення затвердили на сесії міськради 27 вересня.

В Одесі понад місяць люди виходять на акцію протесту до будівлі міської ради з закликом спрямувати кошти на допомогу армії. Зокрема, і на закупівлю дронів.

Джерело

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь